Κέικ με ανανά και καρύδα
Κεικ με ανανα και καρυδα απο τον, σωστα μαντεψες, Ακη Πετρετζικη! Η οπως το λεει ο ιδιος, πειρατικο κεικ!
- 100 γρ. βούτυρο μαλακό
- 120 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 αυγά
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανίλιες σκόνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 120 γρ. καρύδα, τριμμένη
- 200 γρ. ανανά κονσέρβα σε κομμάτια 1 εκ. και έξτρα φέτες για σερβίρισμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα να αφρατέψουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε περάσει από σίτα μαζί με τις βανίλιες, το αλάτι, το τζίντζερ και την κανέλα.
- Το αλεύρι το ενσωματώνουμε με μία σπάτουλα και όχι στο μίξερ. Τέλος προσθέτουμε και την καρύδα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
- Έχουμε αλευρώσει λίγο τα κομμάτια του ανανά. Τα ρίχνουμε και αυτά στο τέλος. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 10x35 εκ.
- Προσθέτουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το κέικ. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε
Αν θέλεις να το κανεις με μέλι αντί για ζάχαρη, όπως εγώ, θα πρέπει να κατεβάσεις τη θερμοκρασία κατα 20 βαθμούς και να αυξήσεις το χρόνο ψησήματος!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου